προχωράει σε δημοψήφισμα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε στον διεθνή, γαλλόφωνο, τηλεοπτικό σταθμό TV5 και αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα, αλλά επικεντρώθηκε στην Ευρώπη, την Τουρκία, την Κύπρο και το μεταναστευτικό.
ναρκωτικο σισα
Αρχικά, ο ΠτΔ έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της Ευρώπης: «Η Ευρώπη προχωρά και παρά το Brexit η Ευρώπη θα είναι μελλοντικά πιο ελκυστική», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Σχετικά με το δόγμα λιτότητας που συνεχίζει να υπερισχύει στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα, η φωνή της οποίας δεν εισακούγεται, ο Πρόεδρος απάντησε:
«Θα πρέπει να δώσουμε μάχη, έτσι είναι η Ευρώπη, θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη μέχρι τέλους. Εμείς οι Έλληνες κάνουμε αυτό που πρέπει για να παραμείνουμε στην Ευρώπη και να συμβάλλουμε ώστε να ξαναβρεί τις αρχικές ρίζες της (...) αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη βασισμένη στον άνθρωπο και στην αλληλεγγύη» υπογράμμισε.
Σχετικά με την πολιτική λιτότητας, παρά την επίτευξη της μείωσης του ελλείμματος, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε τις σοβαρές παρενέργειες, όπως η έκρηξη του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, η διεύρυνση των ανισοτήτων και η επικίνδυνη εξασθένιση του κοινωνικού κράτους.
Ενός κοινωνικού κράτους που η Ελλάδα θα φροντίσει να μη θιγεί περισσότερο, απ' ό, τι έχει έως τα τώρα υποστεί, στο πλαίσιο των επιβεβλημένων μεταρρυθμίσεων, όπως αυτές που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος:
«Η Ελλάδα θα πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι η πολιτική λιτότητας είναι εις βάρος της ίδιας της Ευρώπης στο σύνολό της».
Αναφορικά με το ΔΝΤ, ο Πρόεδρος υποστήριξε ότι τελικά η ΕΕ έχει ανάγκη να αποδεσμευθεί και να αποκτήσει το δικό της Νομισματικό Ταμείο. Υπενθύμισε παράλληλα τα λάθη του ΔΝΤ, στα αρχικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, με τον λανθασμένο πολλαπλασιαστή σχετικά με την αναμενόμενη ανάπτυξη.
Σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο κ. Παυλόπουλος εξήγησε ότι αυτό που περιμένει η Ελλάδα είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση των επιτοκίων, ελπίζοντας ότι και οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Τόνισε παράλληλα ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους οφείλεται στην αγορά των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τη διαφύλαξη των συνόρων που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.
«Εμείς οι Έλληνες έχουμε χρεωθεί ανεξάρτητα από τη θέλησή μας, αλλά για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να προστατεύσουμε τα σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά και αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι Ευρωπαίοι».
Σε ερώτημα των δημοσιογράφων εάν η Ελλάδα ανησυχεί για πιθανή προσπάθεια προσάρτησης από την Τουρκία, ορισμένων νήσων του Αιγαίου, ύστερα από τις δηλώσεις Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης ο κ. Παυλόπουλος απάντησε:
«Εμείς οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να συμβάλουμε ώστε να γίνει κατανοητό από τους πάντες, ότι είναι αδύνατο να αμφισβητήσουμε την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή υπόθεση, δεν είναι ελληνική υπόθεση, τα σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» τόνισε.
Σε άλλο ερώτημα για το εάν το ΝΑΤΟ αποτελεί εγγύηση για αποφυγή κάθε ρήξης στο Αιγαίο, ο πρόεδρος δήλωσε: «Θέλω να έχω εμπιστοσύνη στο ΝΑΤΟ, σε άλλες όμως περιπτώσεις έχουμε δει ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί επαρκή εγγύηση.
πρεσβεια της σλοβενιας
https://xjlixeve.blogspot.com/2019/02/blog-post_66.html
https://utkgompv.blogspot.com/2019/03/blog-post_70.html
No comments:
Post a Comment